Anne Rosell Holt Klintetours guide

Min historie

Klintetours er en enkeltmandsvirksomhed, som ejes af mig: Anne Rosell Holt.

Jeg har altid været dybt optaget af, at min familie, venner og medmennesker har det godt. Ligeledes værdsætter jeg ordentlighed højt.

Min omsorgsfuldhed og perfektionisme medførte, at jeg i årevis knoklede med at skabe de bedste og sundeste rammer i såvel min familie som for borgerne i de kommuner, hvor jeg var ansat som sundhedskonsulent. Jeg tillod mig aldrig at slappe af, for der var jo altid noget, som jeg kunne gøre bedre.

Jeg blev fuldstændig udkørt og sygemeldt med stress og angst. Med hvile, lange gåture i naturen og mindfulness genvandt jeg stille og roligt mit overskud. I dag er jeg meget mere bevidst om behovet for balance mellem at yde og nyde, og at jeg skal være lige så omsorgsfuld overfor mig selv som andre.

Naturen er det bedste sted for mig at lade op. Naturen stiller ingen krav til mig. Jeg kan blot nyde skønheden, lade tankerne flyve og bare være til. Når jeg vandrer eller laver mindfulness i naturen bidrager det til jeg får en balance mellem hastigt og langsomt.

I dag bruger jeg al den viden og erfaring jeg har om sundhed, stress og natur til at lave ture og kurser, som i sidste ende kan give dig øget mentalt og fysisk overskud til at leve det liv, du ønsker dig.

Uddannelse

2000
Bachelor i Idræt fra Københavns Universitet
2004
Kandidat i Folkesundhedsvidenskab fra Københavns Universitet
2015
Instruktør i Mindfulness fra AtWork
2018 -
Masterstuderende i Naturbaseret terapi og sundhedsfremme på Københavns Universitet

 

Arbejde

2004-2007
Projektleder for Motion på Recept i Frederiksberg Kommune
2007 - 2017
Sundhedskonsulent i Faxe Kommune
2018 -
Selvstændig med Klintetours

“Jeg elsker at gøre en positiv forskel for andre. Med Klintetours håber jeg at kunne forene et meningsfuldt arbejde med min egen passion for sundhed, natur, vandring og mindfulness.”

Anne Rosell Holt

Mine værdier

Sundhed og trivsel – for alle!

Omsorgsfuld er det ord, mine nærmeste først beskriver mig med. Jeg ønsker virkelig, at alle skal have det godt.  I min hverdag og som guide bestræber jeg mig på at møde andre med venlighed, respekt og rummelighed, så de føler sig imødekommet og gode nok, præcis som de er.

Jeg har tidligere hovedsagelig været optaget af fysisk sundhed. Efter flere sygemeldinger med stress, er jeg nu mere optaget af mental sundhed; det vil sige, om vi trives, fx ved at leve et meningsfuldt liv, have gode venner og tætte familiebånd, føle sig forbundet med naturen, m.m.

Læs om mine tiltag for FN´s Verdensmål

Ordentlighed

Jeg værdsætter ordentlighed højt. Jeg har dog erkendt, at jeg ikke kan gøre alting perfekt, og har derfor prioriteret, hvad der er vigtigt for mig. Det er vigtigt for mig, at være en god mor, en dejlig kone og en dygtig guide.
Så er der andet der halter – pyt med det !

For at være en dygtig guide, så gør jeg mig umage. Det vil sige, at jeg er velforberedt til alle ture:

  • Jeg har et klart mål for, hvad deltagerne skal opleve og have ud af turen.
  • Jeg har udvalgt lokationerne nøje ift. mål og naturoplevelser.
  • Jeg læser og tager kurser for at udvikle min faglige viden og formidlingskompetencer.

Ordentlighed er for mig også at betale den rette moms og skat. Dvs. der er intet sort arbejde i Klintetours.

 

Autenticitet

Det er vigtigt for mig at være ærlig og troværdig, så man kan have tillid til mig.

Som for alle andre, har mit liv bragt både glæder og sorger.  Det er jeg åben omkring. Jeg er også ærlig omkring, at jeg er u-perfekt. At vise det svære, det u-perfekte og hvordan jeg forsøger at udvikle mig som menneske, håber jeg kan være en inspiration til refleksioner og samtaler, som i sidste ende bidrager positivt til andres mentale sundhed.

 

Humor og glæde

Jeg har let til latter. Især griner jeg meget af mig selv. Og jeg er heldigvis en evig kilde til morskab.
Selvom vi på nogle ture berører seriøse eller sårbare emner, så er der stadig plads til humor og glæde.

 

Tid og ro

Efter jeg har været nede med stress har jeg erkendt værdien af tid og ro.

  • Tid til at gøre de vigtigste ting i livet ordentligt.
  • Tid og ro til at mærke efter hvad jeg har behov for og så gøre lige præcis det.
  • Ro fra lyde og indtryk fra andre mennesker, byen og medier ved at gå off-line i naturen.  I skoven, ved havet og i parken kan jeg fordybe mig i tanker og naturen.

I forhold til sidstnævnte, så er min egen erfaring underbygget af forskningen, som har vist, at mennesker har et grundlæggende behov for at være i og forbinde sig med naturen. Fra mine masterstudier i Naturbaseret terapi og sundhedsfremme ved jeg, at noget natur er bedre end andet i forhold til at restituere mentalt.  Jeg har udvalgt lokationer for Klintetours ture, således at naturen giver de bedste betingelser for ro, fordybelse og eftertanke.

 

Realitisk og “u-hellig”

Jeg kommer med inspiration til, hvordan du kan vandre, dyrke mindfulness, leve et meningsfyldt liv, mm.

Men jeg har ikke opskriften på dit gode liv.

Mit håb er, at du finder den løsning, som er rigtig for dig, baseret på dine erfaringer, ressourcer, behov og ønsker.