fbpx

Dette er en nydelsestur for dig, som gerne vil kombinere aktive naturoplevelser med velsmagende specialiteter fra Stevns.

Sted

Vi går fra Rødvig til Stevns Fyr

Tidspunkt

Tirsdage kl. 10-15.
21. juli, 28.juli og 4. august

Pris

445 kroner for 5 timers guidet vandretur med frokost og smagsoplevelser

Længde

Ca. 8-9 km.

Blot en 1 times kørsel fra København ligger den lille, hyggelige fiskerby Rødvig. Her starter vores ca. 8-9 km smagsvandring.

I Krohaven vil din lokalboende guide, Anne Rosell Holt, give dig en varm velkomst og introducere dig til skønne Stevns.

Herefter  vandrer vi ad den fredfyldte Stevns Klint trampesti. Der er fantastiske udsigter til klintens bratte skrænter og over Østersøen.

Vi runder Boesdal Kalkbrud, som ligner et månelandskab efter de mange års udgravning af kalk. Vi besøger Pyramiden og oplever storheden af rummet og den forunderlige akustik.

Vi går videre henover det underjordiske Stevnsfort, som under Den kolde Krig skulle forsvare frontlinjen mellem Øst og Vest. Efter Anne har givet dig en levende fortælling om fortet går turen videre i stilhed en times tid. Når du forkæler dig selv med ro og nærvær med naturen, kan du opleve en helt særlig fredfyldthed indfinde sig i kroppen og hovedet.

Næste store oplevelse venter i Højerup. Stevns Klint er udpeget af UNESCO til Verdensarv på linje med  fx Great Barrier Reef og Pyramiderne. Titlen som Verdensarv skyldes, at et tyndt lag af fiskeler i klinten fortæller historien om, hvordan en asteroide for 66 millioner år siden ramte jorden og udslettede dinosaurerne og meget andet liv. Flere dramaer har dog udspillet sig på dette sted, hvilket den halvt nedstyrtede Gl. Højerup kirke vidner om. Her er en helt speciel stemning, så brudepar fra hele verden valfarter hertil for at holde et romantisk bryllup.

Efter at Anne har gjort dig klogere på fiskeler, kirken og vikingen Stævn får du tid til selv at udforske området lidt mere. Du kan lede efter fossiler på stranden; besøge mindelunden med mindesmærker for mænd og kvinder, der har haft national betydning eller besøge VæRK 21 – en pop-up designbutik  med møbler, lamper, boligtilbehør, grafiske værker og unikasmykker.

Herefter går vi det sidste stykke vej til Stevns Fyr, hvor vi på en klar dag kan vi se til Sverige. Vi spiser frokost og tager varm afsked med hinanden efter en dejlig vandretur.

 

Fantastisk gourmet tour på Stevns klint og på UNESCO's liste, spændende historie langs klinten og en fantastisk lokal smagsoplevelse - kan anbefales

Anders

En betagende dag med Klintetours til Smagsvandring ved skønne Stevns Klint. Vi gik 8km langs klinten, hvor seværdighederne ligger som perler på en snor. Undervejs fortalte Anne levende om områdets interessante historie. Hun trakterede desuden med mange lækre, lokale specialiteter. Den afsluttende frokost hos Mad & Ro var overdådig! Annes projekt er yderst sympatisk, og jeg vil varmt anbefale andre at deltage på hendes ture.

Julie

Din guide

Anne Rosell Holt fra Klintetours er din guide på turen og hun er dedikeret til at give mennesker gode oplevelser i naturen, hvor hovedvægten er på ro, velvære, hyggeligt samvær samt samhørighed med naturen.
Anne har boet på Stevns i 13 år og elsker at der er ro, højt til himlen og en uhøjtidelig stemning.

Anne er partner i Stevns Klint Verdensarv.Anne er din guide på vandreturen

Smagsoplevelserne

Små anretninger

Undervejs på turen nyder vi 3 små smagsoplevelser af stevnske specialiteter.

Det vil variere fra tur til tur, men de kan være fra følgende lokale producenter : Stevns Urter, Stevns Specialiteter, Urtopia Frilandsurter, Teadrops, Engvangs Frugt eller Mjødgård.

Frokost

Ved Stevns Fyr spiser vi sammen frokost på Pop-up restauranten Mad & Ro. Jens Hansen er en lokal gourmetkok, som har en kæmpe kærlighed til mad og køkkenet er hans legeplads. Han arbejder intuitivt og kreativt med de råvarer og specialiteterne, som han køber hos stevnske bondemænd, avlere og mikrobryggerier.

Du kan ved tilmelding vælge imellem en frokostret med kød, fisk eller vegetarisk. Jens kreerer retten på dagen alt efter råvarer og inspiration. Til retten følger også en drikkevare fra menukortet.

Jens laver rigtig god mad. Jeg kan godt lide hans impulsive måde at lave mad på. Han elsker at eksperimentere og bruger urter fra naturen, så der var meget velsmagende overraskelser i menuen.

Ingrid

Retur til Rødvig

Du har flere muligheder for at komme tilbage til Rødvig:

 1. Du kan gå tilbage til Rødvig. Du vil se klinten fra en anden vinkel og desuden vil lyset have ændret sig, så oplevelsen er en anden.
 2. Du kan tage den gratis Klintebus, som kører langs hele Stevns Klint.
  Læs folder og se køreplan for Klintebussen her
 3. Du kan leje en Donkey Republic Cykel ved Stevns Fyr og cykle tilbage til Rødvig, hvor du kan aflevere den ved Rødvig Kro. Du lejer cyklen via Donkey Republic App’en.
  Klik her for at læse om leje af cykel

Lej en Donkey-cykel

 

Praktisk info

Tidspunkt

 • Tirsdag d. 21. juli klokken 10-15
 • Tirsdag d. 28. juli klokken 10-15
 • Tirsdag d. 4. august klokken 10-15

Startsted
Krohaven, som er den lille park overfor Rødvig Kro, Østersøvej 8, 4673 Rødvig.

Slutsted

Stevns Fyr, Fyrvej 2, 4660 Store Heddinge

Turens længde og terræn

Vandringen er ca. 8-9 km og vi går på Stevns Klint trampesti. Turen og terrænet er ikke krævende, men du skal have en rimelig fysik og balance for at kunne deltage.

Udstyr
Til vandreturen skal du medbringe drikkelse og håndsprit til eget brug.

Vi går og spiser frokost i åbent terræn, så hav tøj på der beskytter mod sol, nedbør og blæst. Husk solbriller – lyset kan være skarpt. Medbring evt. et siddeunderlag til pauserne.

Corona

 • Vi holder fysisk afstand på turen, hvilket er muligt, da vi højst er 12 personer.
 • Alle bedes følge hygiejne-forskrifter ift. håndhygiejne.
 • Du må ikke møde op med symptomer på Corona.
  Klintetours har midlertidigt ændret sine afbestillingsbetingelser, så det er muligt at melde fra helt frem til turens start og få alle pengene tilbage, hvis man har symptomer på Corona-virus eller har været i selskab med smittede. Jeg håber, at dette vil sikre, at ingen møder op med symptomer på Corona-virus, fordi de ikke vil miste penge.

Toilet og vand
Der er toilet og vand i Rødvig, ved Boesdal, Højerup og Stevns Fyr.

Offentlig transport

Du kan komme med S-tog og regionaltog til Køge, hvor du skifter til lokaltoget, der kører til Rødvig.

Parkering

Der er gode parkeringsmuligheder ved Rødvig station og Flintovnen. Klik her for at se kort over Rødvig og havnen.

Aflysning af turen
Turene aflyses normalt ikke pga. vejret – undtagelser herfra kan være vejrprognoser, der melder om kraftig heldagsregn, skybrud eller tordenvejr.

Annullerer Klintetours turen pga. vejret eller for få tilmeldte, meddeler vi dig dette dagen før og tilbagebetaler hele det indbetalte beløb.

Antal deltagere
Turen gennemføres ved minimum 5 tilmeldte.
Der er plads til max 11 deltagere

Tilmeldingsfrist
Dagen før kl. 12.

Spørgsmål

Kontakt Anne på anne@klintetours.com eller på tlf. 60 69 69 00

Handelsbetingelser

Det er Klintetours, som er arrangør af turen.

Klik her for at læse Klintetours handelsbetingelser

Børn under 13 år og hunde kan desværre ikke deltage på denne tur.

Klintetours følger statens anbefalinger i forhold til Corona-virus. Anbefales det at aflyse arrangementer som dette, får de tilmeldte alle pengene tilbage.

Leave a Reply