fbpx

I weekenden gik jeg sammen med min familie en skøn vandretur på Arrenæs ved Frederiksværk. Målet var at se spor efter de bævere, der blev sat ud for nogle år siden.

Vi parkerede ved Birkely Egnsmuseum og efter et par minutters gang, var vi ved et fugletårn. Her kan man se ud over Nørremoses rige fugleliv.

Vi fortsatte gennem Sonnerup skov, hvor anemonerne dækkede skovbunden og de første bøgetræer var sprunget ud. Meget smukt!

Gul anemoneVi gik mod Brederød, for egentlig havde vi tænkt at bestige Maglehøj, men omvejen var desværre lige lang nok for min yngste datter, da man ikke som håbet kunne tage en smutvej.

Vi gik videre mod søerne, hvor jeg havde læst mig frem til, at et bæverpar skulle have slået sig ned og bygget bo i midten af søen. Det vakte stor jubel, da vi så træer med klare spor efter bævernes arbejde.

“Det ser jo fuldstændig ud som i tegnefilm “

Ved den store sø er der en shelter, som ejes af Naturstyrelsen, men som af en eller anden grund ikke kan ses på shelter-appen eller udinaturen.

Vi gik videre og sov i Avderød skov, hvor der er 3 sheltere. To ved havnen og et den østlige del. Normalt er der adgang til toiletter og vand ved havnen, men pga. Corona var det lukket.

Stor shelter ved Avderød havn

I Avderød skov er der også  et ynglende havørnepar, som vi var så heldige at se. Den er imponerende stor, og jeg forstår godt hvorfor den også kaldes “Den flyvende dør”.

Søndag gik turen tilbage over Dragebjerg. Det var et helt anderledes landskab end om lørdagen. Meget kuperet og med spor efter vores forfædre, som har lavet en del gravhøje i området.

Ruten vi gik var ca. 10 km lørdag og det samme retur søndag. Den rute vi gik, har jeg indtegnet i Viewranger. Bæversporene er markeret med en due i mangel af bedre emoji 🙂 

Bævertur indtegnet i Viewranger

Nederst er der link til hele vores rute i Viewranger.

Er du ikke bekendt med Viewranger, så klik her for at læse mit blogindlæg om denne geniale app.

Har man ikke lyst til at gå helt så langt, kan det også anbefales at gå en tur i området omkring bæverne eller i Avderød skov for at se havørnene.

Leave a Reply