fbpx

Jeg har produceret en række mindfulness-baserede meditationer til børn og unge på hospital i samarbejde med Center for Hospitalsbørn

Det er helt naturligt, hvis barnet er nervøst inden det skal til undersøgelse, behandling eller have taget blodprøve. Mindfulness kan bidrage til at berolige nervesystemet.

Mindfulness handler om at være fuldt tilstede her og nu. Det kan enten være med det, man sanser, ens følelser, ens tanker, et andet menneske .

Sanseøvelser

Børn oplever i høj grad verden gennem sanserne.  Sanserne sender konstant beskeder til hjernen om, hvordan vi har det. Sanser barnet noget rart og trygt beroliges nervesystemet. De indtalte meditationer har derfor stort fokus på at lade barnet få positive sanseoplevelser.

Øvelserne er supplerende værktøjer til bogen Kronisk og længerevarende syge børn – På hospital og hjemme i familien af Sine Lyons.

Forsidebillede af bogen: Kronisk og længerevarende syge børn

Klik her for at læse om bogen på Center for Hospitalbørns hjemmeside.

Meditationer

 • Find ro med Bamse (7:25 minutter)
  Dit barns yndlingsbamse kan hjælpe dit barn med at falde til ro.
  At have sin bamse med på hospital kan ligeledes sikre kontinuitet fra hjemmet til hospitalet, hvilket kan bidrage til at barnet føler øget tryghed og stabilitet.
  Meditationen er velegnet til mindre børn.
Klik på foto for at høre den
 • Find ro med åndedrættet (11 minutter)
  Dette er en længere meditation til større børn, hvor der er fokus på åndedrættet.
  Den er god at lytte til umiddelbart inden en planlagt undersøgelse eller behandling. Dit barn kan også lytte til den i bilen på vej til hospitalet.
Klik på foto for at høre den (kommer medio februar)
 • Nyd lækkerbisken (7:30 minutter)
  At spise noget virkeligt lækkert på en sansende og nærværende måde er en hyggelig og nydelsesfuld vej til at berolige nervesystemet.
  Hvad er allermest ”yummi” for jer? Er det chokolade, karamel, vingummi, jordbær, vindruer, kiks eller noget helt syvende?
  Inden I starter meditationen skal I have jeres lækkerbisken klar.

  I kan evt. gøre det til en tradition at købe jeres lækkerbisken til meditationen i kiosken på hospitalet, så både meditation og det at være på hospital associeres med gode oplevelser.

  OBS: I må selvfølgelig kun benytte denne meditation, hvis barnet gerne må spise inden og/eller under de undersøgelser eller behandlinger, det skal igennem.
Klik på foto for at høre den