fbpx

Juhuuu, jeg kan gøre lige det, JEG har lyst til!

I august 2020 gik jeg i 3 dage alene på Kyststien på Bornholm.

Jeg nød virkelig at gå alene, for jeg følte en kæmpe personlig frihed i at kunne gøre lige præcis, hvad jeg havde lyst til:

😴 Sove lur i skyggen, når jeg var træt.
🍴 Sidde længe og nyde frokosten på røgeriet. (Læs: spise helt vildt meget…)
🌅 Gå til solnedgang, bare fordi jeg følte mig frisk og energifuld og havde lyst til at gå langt
🍷 Drikke rosé på Høkeren med lokale fra Årsdale og så gå videre
⛺️ Slå lejr, når jeg ikke gad gå længere
🌊Bade, når jeg følte jeg var ved at få solstik. Ofte nøgen, selvom jeg er blufærdig, men der var ganske ofte relativt øde. Og mine børn var der ikke til at synes, jeg var “pinlig-mor”. 😜

I min hverdag er der mange jeg skal tage hensyn til: børn, mand, hund, huslige gøremål, pligter, arbejde….

Åååh, det var skønt at opleve KRAVFRIHED i 3 dage!! Der var INGEN andre end mig selv, jeg skulle tage hensyn til.

Vil jeg så altid på solotur? Nej, andre gange nyder jeg fællesskabet, når jeg er afsted med familie eller venner. Så det ene udelukker ikke det andet, men det giver mig noget forskelligt.

I fællesskabet kan jeg opleve samhørighed, latter, gode samtaler, tryghed, mm – på den positive side. Men også at der er flere personers behov, der skal stilles, og der skal vi nogen gange finde kompromiser eller jeg skal tage mig af andre – særligt hvis jeg har mine børn med.

Sikkerhed på solo-tur

Jeg ved, at en del kvinder er utrygge ved at vandre og sove alene. Jeg har altid først mig tryg i naturen ift. overfald. De fleste overfald sker mellem mennesker, der kender hinanden. Jeg fortæller dog ikke på SoMe eller til mennesker jeg møder på vejen, hvor jeg har tænkt mig at slå lejr.

Jeg har følt mig 100 % tryg i at gå alene på Kyststien, og i mine øjne er Kyststien det perfekte sted at starte, hvis man gerne vil starte på at vandre (alene), for Plan B er nem at sætte i værk.

  • Er du for træt eller skadet til at gå den distance, du havde planlagt: tag en bus eller taxi. Eller du kan blaffe (når der ikke lige er Covid-19).
  • Er du løbet tør for vand: der er toiletter meget ofte, hvor du kan tanke vand, ellers gå ind til et (sommer)hus og spørg om optankning.
  • Er du for våd og træt til at sove i telt: Book impulsivt et værelse på hotel eller vandrehjem – dem er der massere af. Hvis ikke lige i den by, du er ved, så tag bussen til den næste.
  • Har du fået smertefulde vabler: tag en hviledag og gå på museum, sejl til Christians Ø eller byg sandslotte på stranden. Der er massere af skønne oplevelser på øen – udover vandring.
  • Har du ikke alt udstyret ift. selv at lave mad eller går dit kogegrej i stykker – så spis på café/restaurant. De ligger nærmest som perler på en snor på vest-, øst- og nordsiden af øen – kniber dog lidt på sydsiden.

Der ud over er navigation let. Går du til højre ud af Rønne, skal du have vandet på den højre side hele vejen. Ruten har ikke mange afstikkere ind i landet, så helt galt kan man ikke gå.

Find mange info om ruten her: https://bornholm.info/kyststien-bornholm/