fbpx

Kyststien på Bornholm

I mine øjne er Kyststien det perfekte sted at starte, hvis man gerne vil starte på at vandre eller vil vandre alene.

Finde vej

At finde vej på Kyststien er nem, for den er meget velafmærket hele vejen.

Skulle du misse en stolpe, så er det svært at fare vild for alvor, for hvis du går til højre ud af Rønne, skal du have vandet på den højre side hele vejen. Kan du ikke høre vandet – så er du nok gået forkert og vend så næsen mod den salte duft af havvand.

Overnatning

Hvad enten du er til primitiv overnatning i shelter eller i telt eller hellere vil have en rigtig seng på vandrehjem, B&B eller hotel, så er mulighederne mange det meste af vejen rundt.

Da jeg gik Rønne – Haslev – Hammerknuden- Gudhjem tog min veninde og jeg en kombination af det hele. En nat i shelter ved Hasle, en nat på vandrehjem i Sandvig og en nat i telt i Salene.

Da jeg gik Rønne- Dueodde- Gudhjem overnatttede jeg på Bassebo naturlejrplads og på Hullehavn Camping.

Gør det du har det bedst med – det ene er ikke mere “rigtigt” end andet.

Plan B

Noget der også gør Kyststien perfekt ift nybegyndere og solovandrere er at Plan B er nem at sætte i værk, så det øger sikkerheden og trygheden.

  • Er du for træt eller skadet til at gå den distance, du havde planlagt: tag en bus eller taxi. Eller du kan blaffe (når der ikke lige er Covid-19).
  • Er du løbet tør for vand: der er toiletter meget ofte, hvor du kan tanke vand, ellers gå ind til et (sommer)hus og spørg om optankning.
  • Er du for våd og træt til at sove i telt: Book impulsivt et værelse på hotel eller vandrehjem – dem er der massere af. Hvis ikke lige i den by, du er ved, så tag bussen til den næste.
  • Har du fået smertefulde vabler: tag en hviledag og gå på museum, sejl til Christians Ø eller byg sandslotte på stranden. Der er massere af skønne oplevelser på øen – udover vandring.
  • Har du ikke alt udstyret ift. selv at lave mad eller går dit kogegrej i stykker – så spis på café/restaurant. De ligger nærmest som perler på en snor på vest-, øst- og nordsiden af øen – kniber dog lidt på sydsiden.

Find mange info om ruten her: https://bornholm.info/kyststien-bornholm/